Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe, mus jabłkowy);
mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
cukier (cukier biały, miód nektarowy wielokwiatowy),
tłuszcze (olej rzepakowy),
dania gotowe (fasolka po bretońsku).

skrobiowe (makaron jajeczny świderki, płatki owsiane, ryż biały, kasza jęczmienna, herbatniki maślane, kawa rozpuszczalna zbożowa),

mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),

Pomoc żywnościowa trafiła do 800 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa mazowieckiego.
Wydaliśmy osobom potrzebującym:

– 36,60379 ton żywności;

– 4800 paczek żywnościowych;

– 0 posiłków;

W ramach Podprogramu 2020 dla 50 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono warsztaty edukacyjne w formie wydawniczej w ramach działań towarzyszących.